鐵之狂傲

標題: 請問香港玩家通常玩那一服? [列印本頁]

作者: Catsman    時間: 05-5-27 16:09
標題: 請問香港玩家通常玩那一服?
這裡有沒有香港的玩家? 那一服多香港人? 請報上來統計一下, 謝!
我玩16服.
作者: artifact    時間: 05-5-27 16:26
標題: 回覆: 請問香港玩家通常玩那一服?
8 服香港人一枚報到 一一b
作者: 死釘央    時間: 05-5-27 16:31
8 伺服  A 族
(在等香港伺服中)
奧是香港人嗎,?
作者: artifact    時間: 05-5-27 16:40
[QUOTE=死釘央]8 伺服 A 族
(在等香港伺服中)
奧是香港人嗎,?[/QUOTE]

我係
你乜水?
住邊到?
幾時得閒出黎一齊癲
但係我家陣係英國
到時有機會一齊玩~ XD

書面語翻譯...
我是
你是誰?

住在哪?
什麼時候有空出來一起玩
但是我現在人在英國
有機會一起再玩~ XD

以上 一一b
作者: 狂戰士~格斯    時間: 05-5-27 16:41
我也是香港人啦~_~//
server 8~ b族~
作者: 死釘央    時間: 05-5-27 16:47
真希望快些有香港伺服
新幹線的遊戲都有香港伺服的
希望收費不久會開
(不要像RO這麼久)

現在香港玩家像玩捉迷藏
(我在X伺服...大家在那裹)

香港玩家和台灣大大的質數有別
(我們只有被秒的份兒,小生是26等嫩戰)
作者: 死釘央    時間: 05-5-27 16:53
[QUOTE=artifact]我係
你乜水?
住邊到?
幾時得閒出黎一齊癲
但係我家陣係英國
到時有機會一齊玩~ XD

書面語翻譯...
我是
你是誰?
住在哪?
什麼時候有空出來一起玩
但是我現在人在英國
有機會一起再玩~ XD

以上 一一b[/QUOTE]
小生咪係叫釘央囉 (danyeung)
住鑽石山

你唔好玩RF +_+
比心機讀書啦
我個FD係英國讀左11年書
大學都未畢業
最後屋企人都養唔起佢
番香港做雙失青年

唔係講笑
真人真事
作者: artifact    時間: 05-5-27 16:55
[QUOTE=死釘央]你唔好玩RF +_+
比心機讀書啦
大學都未畢業
最後屋企人都養唔起佢
番香港做雙失青年

唔係講笑
真人真事[/QUOTE]

目前成績: 4 科全 A...
作者: 死釘央    時間: 05-5-27 16:59
[QUOTE=artifact]目前成績: 4 科全 A...[/QUOTE]
吓.....讀咪科
有眼不識泰山
小生 .....甘拜下風甘拜下風
作者: Catsman    時間: 05-5-27 16:59
你個FD都算利害啦! 幾年班開始讀?

[QUOTE=死釘央]小生咪係叫釘央囉 (danyeung)
住鑽石山

你唔好玩RF +_+
比心機讀書啦
大學都未畢業
最後屋企人都養唔起佢
番香港做雙失青年

唔係講笑
真人真事[/QUOTE]
作者: 死釘央    時間: 05-5-27 17:02
[QUOTE=Catsman]你個FD都算利害啦! 幾年班開始讀?[/QUOTE]
13歲...form 1果時
我都係上年先識這位奇人
作者: artifact    時間: 05-5-27 17:25
[QUOTE=死釘央]吓.....讀咪科
有眼不識泰山
小生 .....甘拜下風甘拜下風[/QUOTE]

化學
物理
數學
進階數學 一一/

外加一科西班牙文
作者: 藍.BLUE    時間: 05-5-27 19:42
奧,你好犀利呀=口=
西班牙文都學埋..

在下係13服
覺得13服係香港人既集中營
.......超多香港人
作者: barryfn11913    時間: 05-5-27 21:04
在下係11服
fn11913工匠,刚30LV
有大量羽石大約50粒
作者: Hayth    時間: 05-5-27 21:21
討厭~~~~我又要移民 XD

我是8C的 = ="
作者: 死釘央    時間: 05-5-28 08:57
[QUOTE=藍.BLUE]奧,你好犀利呀=口=
西班牙文都學埋..

在下係13服
覺得13服係香港人既集中營
.......超多香港人[/QUOTE]

13服好玩嗎?
玩家平均幾等?

等hk伺服 還是轉13?
像很吸引....超迷茫中..........
作者: celebrity    時間: 05-5-28 17:22
17B~

呢度ab 打c, 你地呢
作者: artifact    時間: 05-5-28 17:30
[QUOTE=死釘央]13服好玩嗎?
玩家平均幾等?

等hk伺服 還是轉13?
像很吸引....超迷茫中..........[/QUOTE]

你轉O既主要原因...
應該係因為...
8 服 A B 打 C 都打不羸o既關係吧 a_a

[QUOTE=celebrity]17B~

呢度ab 打c, 你地呢[/QUOTE]

A + B 打 C = C 羸... (暫時性...)
作者: philiph    時間: 05-5-28 19:15
奧 你係咪真係係英國 讀書嫁 老吹嫁渣
仲咁勁悿 =.= 4A 你係英國點買rf隻game
=.=! 唔通英國都有得買??

回應個問題先
係13服  有好多pc game D作者 都係 入面玩
pc 小龍~
比比
仁桀  
等等
好多編輯都係到   =.=!!!  
小第我3生有幸都在     目前無聊掛礦
作者: artifact    時間: 05-5-28 21:54
[QUOTE=philiph]奧 你係咪真係係英國 讀書嫁 老吹嫁渣
仲咁勁悿 =.= 4A 你係英國點買rf隻game
=.=! 唔通英國都有得買??

回應個問題先
係13服 有好多pc game D作者 都係 入面玩
pc 小龍~
比比
仁桀
等等
好多編輯都係到 =.=!!!
小第我3生有幸都在 目前無聊掛礦[/QUOTE]

無老吹...
RF 官網有得 Download 嘛...
點數卡?
呵...
這是朋友們展現他們魅力的時候了...
所謂..
四海之內皆兄弟.. 明了吧 一一b

我的確係英國讀書 一 3一
4 科 A 係真....
要唔要我 PO 成績比你睇 一 3一
英國大好 一一b
作者: 死釘央    時間: 05-5-30 09:21
[QUOTE=artifact]你轉O既主要原因...
應該係因為...
8 服 A B 打 C 都打不羸o既關係吧 a_a
A + B 打 C = C 羸... (暫時性...)[/QUOTE]

一點點把......天天都有幫手守60秒礦
天天都幫C族加貢獻
有D灰......

最重要是....
C族太過份了 (主觀)
天天打人60秒 (都好正常)
216區練功常常有C族偷襲 (升唔到等.....點翻身)
雖然堂堂正正打我都冇勝算 (但偷襲人好狗)

收費後...很多大大都不玩了(賣帳號...)
有的轉伺,有的更直接轉C族 (A族-1,C族+1)
C族已有壓倒性的實力 (小弟甘拜下風)
RF太好玩了,不想轉GAME唯有轉伺吧
移民的感覺一點都不好受
但留下來卻要與C族和前AB族為敵
我既心情C族的你是不會明白的

殘存亦無路...
兵敗如山倒...

作者: 藍.BLUE    時間: 05-5-30 11:16
宜家13服a+b日日打贏c,日日挖中央(感動中....)
作者: 死釘央    時間: 05-5-30 11:36
[QUOTE=藍.BLUE]宜家13服a+b日日打贏c,日日挖中央(感動中....)[/QUOTE]

籃籃 ID 是甚麼
咩族?
小生開左個B仔玩緊
作者: 羅素    時間: 05-5-30 13:57
我是3服C, C族人多勢眾, 港台比例約1:3左右, 現25級戰士(努力升級中)
作者: 死釘央    時間: 05-5-30 14:10
[QUOTE=羅素]我是3服C, C族人多勢眾, 港台比例約1:3左右, 現25級戰士(努力升級中)[/QUOTE]
13服的香港人比台灣人還多,過來玩吧;
小生都是從8服跳來13的,真的人多勢眾;
昨天玩了一天便15了,要一星期沖回27等....呵呵呵

C族納命來!!!!!!
作者: Catsman    時間: 05-5-31 10:48
綜合意見: 13服最多香港人, 8服也很多, 其他分佈較散, 有香港server就不會那麼散. =.=
作者: artifact    時間: 05-5-31 14:18
其實也不一定要找香港人多的伺服玩啦
而且
即使香港人多...
也不一定代表能有志同道合的人~ ^^
作者: 藍.BLUE    時間: 05-5-31 14:28
在下係戰鬥駕駛
id:小栗子

不過又回歸了八服的地獄=-=

不過有空我也會玩玩13服的

13服的好處:人數分佈較平均,每次有強的一方出現,其他兩族就會聯盟進攻,所以每族的
               稅率比較接近,種族之間的平衡還不錯(不會像8服一樣一面倒=-=)
作者: Catsman    時間: 05-5-31 14:35
[QUOTE=artifact]其實也不一定要找香港人多的伺服玩啦
而且
即使香港人多...
也不一定代表能有志同道合的人~ ^^[/QUOTE]

這也是, 16服都有很多好人, 不一定多香港人就好@@
作者: 波仔哥    時間: 05-5-31 17:47
<==香港人
8服C族
ID: FinalFantasy
作者: artifact    時間: 05-5-31 17:54
[QUOTE=波仔哥]<==香港人
8服C族
ID: FinalFantasy[/QUOTE]

原來 FinalFantasy 是你 0.0"
見過你好幾次了~XD
作者: 女雅    時間: 05-6-1 00:16
16服C
ID:Saku
作者: kaonui    時間: 05-6-1 10:34
第一伺服 <---有a b 2 個30級
天天拿a 幫b 打晶片
開b 賺中央
ID: 小妖女 <---b
ID: 一印度黎明一 <---A 好慘d 朋友一定要我這個名
住加拿大中的香港人
作者: 小緩    時間: 05-6-1 12:00
二服C族  邪惡小緩    族長藍月兒好像也是香港吧...
作者: 死釘央    時間: 05-6-1 17:27
[QUOTE=artifact]其實也不一定要找香港人多的伺服玩啦
而且
即使香港人多...
也不一定代表能有志同道合的人~ ^^[/QUOTE]
在樓下打波,和波友講開打機,佢都有玩
和舊同學聚會,發覺他們都有玩
但全都在不同伺服....(除了幾個平時玩開既老友)
伺服器不同,不能一齊練,打到一些沒用的寶也不能送他 (賣npc....)
更不能一起切磋.....

有香港伺服 (一個便夠了)
大家都一起玩
管他是不是同族
一講rf便有同一話題

冇香港伺服
和朋友吹水 (唔係講波就講打機)
唔同伺服....幾灰
叫朋友轉伺服是治標不治本
不同伺服很難有共鳴
作者: 死仔包    時間: 05-6-4 01:28
我地係4服玩a族......有自己既公會,想一齊玩就黎搵我地,我地公會叫"~~自己友~~",我個名叫"死仔包",係一個32級毁滅者.....^_^
作者: 游柔    時間: 05-6-4 09:53
13伺服~香港人一名
作者: milk1986hk    時間: 05-6-4 16:09
7服[email="...@0"]...@0[/email]@ ...架我 ...
神鬼一名=_=
作者: philiph    時間: 05-6-4 22:16
唔講真係唔知
有咁多既香港人係外國 玩rf  =.=!!!!!
仲意為打機唔方 成績好得去邊............
唉~~~ 別講學習了 使人傷心
我覺得有個hk 伺服 好D
同D台灣人睇野真係~~~~~=.=
啥???????   ????      唔可以用香港文化冇左好多樂趣
作者: 死仔包    時間: 05-6-4 23:09
就係因為呢個原因我地先自己開番個香港公會...大家同聲同氣好d
作者: 神來    時間: 05-6-8 02:56
香港人是也~
我會玩新服19
有興趣過泥一齊玩丫~
作者: 死釘央    時間: 05-6-8 08:53
是啊
不 如一起跳19服
大家一起重新開始啦

(大家都想別人跳去自己伺服...+_=)
作者: 小小砲兵    時間: 05-6-8 12:11
[QUOTE=kaonui]第一伺服 <---有a b 2 個30級
天天拿a 幫b 打晶片
開b 賺中央
ID: 小妖女 <---b
ID: 一印度黎明一 <---A 好慘d 朋友一定要我這個名
住加拿大中的香港人[/QUOTE]

hi~我也是一服的,我見了妳好多次了~~四大天王是嗎?
誰說a族不強~~~~ccc,我是1服砲兵lv.36,c族雖強,但我很快
就能秒殺他們,c文看看吧~~~~
作者: GodJ    時間: 05-6-8 13:34
ID:GodJ(18服中)
我好想轉服ar!18服多數都係台灣人! D channel 都唔同 !
過13服又追唔切,所以我會過19服到建立新的香港罪惡之都!
作者: 神來    時間: 05-6-8 14:11
[QUOTE=GodJ]ID:GodJ(18服中)
我好想轉服ar!18服多數都係台灣人! D channel 都唔同 !
過13服又追唔切,所以我會過19服到建立新的香港罪惡之都![/QUOTE]

哦~~~
你玩咩族ga?
作者: 死釘央    時間: 05-6-8 15:27
[QUOTE=GodJ]ID:GodJ(18服中)
過13服又追唔切,所以我會過19服到建立新的香港罪惡之都![/QUOTE]
是啊.....
13服 戀星 已42級...
是殿堂級玩家
香港人之光 ....+_=

歡迎光臨 鐵之狂傲 (https://gamez.com.tw/)