鐵之狂傲

標題: 【分享】SoulShot事件... [列印本頁]

作者: fb1984    時間: 03-7-13 17:58
標題: 【分享】SoulShot事件...
係我錯...
1個係爆唔到既...
至少要兩個兩個gum用...(唔會係四個掛...=.=)
我之前都係400 個400個gum買, 係雙數
所以無點發覺

上一round我買左385 個 (因為無錢...)
點知最後爆剩一個
用唔到... 彈句韓文出來...

如果大家又係唔得既話
我唯有post圖 以證...=o=

有問題可問我... Gravien, 第8 server, 精靈男劍
作者: aibo    時間: 03-7-13 18:33
我買了100個。。。。還是不能用。。。。
作者: fb1984    時間: 03-7-13 18:36
圖1
作者: fb1984    時間: 03-7-13 18:37
圖2
作者: jc1127    時間: 03-7-13 18:58
買了20個,放了去右加油鍵都用不到@@
作者: fb1984    時間: 03-7-13 19:15
點解會用唔到ga...
有圖為證...=oo=....

以家我都見周圍間唔中都有人用

你地放落hotkey度再gum 有無籃光先?
作者: jc1127    時間: 03-7-13 19:46
用唔到... 一用彈句韓文出來

放左去hotkey啦
作者: jc1127    時間: 03-7-13 19:47
係咪用劍先用到
作者: fb1984    時間: 03-7-13 20:15
本人自己係用劍 (單 雙都得, 試過)
弓我"好似"見人用過
係我隔離有籃光加SoulShot d 聲....
我望過去條友係弓手...
但亦有可能轉左武器

如果劍得小刀都應該ok....

但法杖我就真係唔知...
作者: fb1984    時間: 03-7-13 20:29
試左拳頭 , 法杖係用唔到
弓, 小刀, 未知
劍單雙 100% 可以
作者: jc1127    時間: 03-7-13 20:49
弓個招應該係弓skill power shot(一樣係藍光)

我想"秘"手是用不到的~~~~~~
作者: 浪漫草薙    時間: 03-7-13 23:53
我也用不出來(我買四百個)
有沒有台灣玩家跳出來講一下詳細的方法?
麻煩了...........
作者: metaly    時間: 03-7-14 00:39
用拳頭似乎不行 剛開獸人拿8XX那個拳套試了一下 買兩個放熱鍵不行
另外我也買了一隻8XX的應該是短劍 也不行(還是匕首? 沒仔細看)
不過soulshot 翻譯成中文應該是會心一擊...
作者: jc1127    時間: 03-7-14 01:16
我已經給這個soulshot 打敗了啦..
作者: CoolMax    時間: 03-7-14 12:50
對阿我買很多但是不用用ㄋ.......
作者: HIKARITO    時間: 03-7-14 17:34
請問Soul Short 要怎麼學阿?還有大大你們說買什麼買什麼..我再精靈村的魔法道具店都找不到一樣的
技能名稱..還有~我想請問精靈的法師可以學吸血鬼之吻嗎..因為我看過韓國人放過..也是精靈..
不過我去技能師那邊卻不能學習..請問是否要學技能師以外的技能要如何學呢?

感謝各位大大喔 :鼻要: :鼻要:
作者: 浪漫草薙    時間: 03-7-14 19:54
根據那個發表的大大消息指出,Soul Short 是個類似白色小藥丸的東西。
功能是會心一擊,每發動一次需要二個Soul Short 。ok?

說真的,還是沒人知道怎麼用嗎?(放快捷鍵那裡,無法施放,按了會出現一句韓文)
作者: jerrychf    時間: 03-7-15 00:21
但我也用不到-.-......有人知真正的用法嗎?
作者: HIKARITO    時間: 03-7-15 20:47
經過我弟弟玩戰士的測試~我知道怎麼用了~
就是你們要先買SOUL SHOT的白色膠囊~商店應該沒有賣~因為他是在GLUDIO的玩家的露天商店買的
然後應該是每放一次需要2個膠囊~請將他設置到快捷鍵上~在打擊中~按了就有效用了~
不過前提是需要一把6萬以上的劍(不太確定..因為他把6萬以下的劍賣掉了..所以無法測試..@@")
打擊效果如同之前各位版友所說的為會心一擊~為普通攻擊的2倍傷害..說實在不是很實用...蠻花費道具的
不過打擊效果卻很漂亮...(所謂的重看不重用嗎...:為難: :為難: :為難:)
希望對各位玩戰士的朋友有幫助 :眉開眼笑: :眉開眼笑:

歡迎光臨 鐵之狂傲 (https://gamez.com.tw/)